The Thief spa – beste bursdagsgave

The thief spa- verdens beste bursdagsgave til slitne småbarnsmødre

I helgen benyttet jeg meg av verdens beste bursdagsgave fra min mann. Her kommer noen tips for en perfekt spa søndag på The thief spa.

1.Book timer i god tid – Det blir fult raskt.

2.Book Thief Spa Luxury day- denne pakken inkluderer full tilgang til Spa, 50 minutters massasje, 2- retters lunsj, badekåpe, tøfler og håndkle. Til slutt frukt og te.

3. Book lunsjen ca. klokken 13.00 på en søndag. Da er det få gjester på hotellet.

4. Etter massasjen anbefaler jeg å prøve en ansiktsbehandling f. eks: The 3D collagen shock.

5. Etter behandlingene anbefaler jeg å prøve bassenget, sauna og steam bath.

6.Etter steam bath skrubb kroppen med en fantastisk salt skrubb.

 

Dette skal jeg ønske meg neste år også ! Helt nydelig å kunne unne seg litt velvære når hverdagen er preget av stress, jobb, organisering, barn og trening.

 

Hvem har kjøpt 90 røde roser …?

Hvem er den romantiske mannen ?

I dag har jeg bursdag ! Det er nesten litt flaut, men når folk spør meg hvor gammel jeg er må jeg ofte tenke meg litt om. Er jeg 35, 36 eller 37 år ? Da jeg var 18 år tenkte jeg meg ikke om to ganger da folk spurte hvor gammel jeg var.
En ting som er sikkert er at jeg begynner å nærme meg de skumle 40 årene. En annen ting, som jeg er rimelig sikkert på, er at jeg blir truffet av 40 års krisen. Det skal ikke forundre meg om jeg begynner med naken-yoga, drikke økologisk champagne og løpe maraton i Afrika. Jeg må nok begynne å tøye litt dersom jeg skal klare dette.

Da jeg kom hjem i dag ble jeg møtt med 90 røde fantastiske roser. Hm.. var min første tanke. Her i huset er det jeg som utelukkende kjøper blomster. Min mann filmet min reaksjon og lo godt i bakgrunnen. Han sier: Jeg har ikke kjøpt 90 blomster til deg. Det er en fremmed mann som har kjøpt blomstene.

Historien bak de røde rosene: En kollega på jobben til min mann hadde dumpet en kar. Denne stakkars fyren prøvde å få henne tilbake, så han kjøpte en bøtte med med 90 roser og en stor diamantring. Kvinnen ønsket ikke blomstene. Min mann responderte raskt og sa at hans kone hadde bursdag i dag og at han kunne ta med blomstene hjem.

Til den romantiske mannen der ute: Tusen takk for 90 røde roser. Jeg ble veldig glad for blomstene !

Diamantringen fikk jeg dessverre ikke.

 

 

Sverige med et spennende pilotprosjekt

Et spennende pilotprosjekt i Sverige- støtte til adopterte som ønsker å søke etter sitt opphav 

Da jeg meldte meg på Sporløs i 2017 var det flere hundre adopterte som også sendte inn sine søknader. Alle hadde et ønske om å få hjelp til å spore opp biologisk familie i hjemlandet. Jeg var en av ti deltagerne som ble plukket ut til å delta. Antall søkere sier mye om behovet som finnes blant adopterte. Det er mange som ønsker å få hjelp til å spore opp sin biologiske familie.

Nytt pilotprosjet i Sverige 

Det fremkommer av en pressemelding fra Sosialdepartementet i Sverige at myndighetene for familierett har fått i oppdrag og gjennomføre et pilotprosjekt. Prosjektet handler om at adopterte kan få hjelp gjennom støtte og veiledning til å søke etter sitt opphav. På den måten vil regjeringen kunne bistå de adopterte som ønsker å søke etter sine røtter. Støtten skal være tilgjengelig for alle som har blitt adoptert gjennom internasjonal adopsjon.

Det er satt av to millioner kroner i 2020 for å gjennomføre oppdraget.

Dette er et meget spennende prosjekt. Det er positivt at den svenske regjeringen har tatt signalene på alvor om at behovet for å søke etter sitt opphav har økt blant adopterte. Dette gjelder også i Norge.

Det blir spennende å følge utviklingen og konklusjonen på dette prøveprosjektet.

-Andrea Johanna-

 

 

 

Nytt år= nye muligheter

Det nye året startet brått. Listen over ti ting jeg aldri trodde jeg skulle oppleve ble plutselig kortere. Det å bli nevnt under nyttårstalen til statsministeren er krysset av. Januar er ikke min favoritt måned. Jeg opplever den som ekstrem lang og kald. I det julelysene tas ned, blir dagene også mørkere. Jeg har for lenge siden droppet nyttårsforsetter. Jeg forstår ikke hensikten med slike forsetter. Ofte er de urealistiske og overambisiøse. Ett nytt år kan også bety nye muligheter.

Her en dag leste jeg et intervju med Gunhild Stordalen. Les intervjuet HER

Gunhild Stordalen forteller i intervjuet at dersom hun kunne spole tiden tilbake ville hun ikke drevet seg selv så hardt. Hun nevner også at hun ville ha vært snille mot seg selv.

I løpet av de siste dagene har jeg tenkt litt over dette. Eldre mennesker er ofte kloke. Jeg tror mange kvinner i dag presser seg selv meget hard, dette gjelder inkludert meg. Det gjelder både i rollen som mor, kjæreste, venn, kollega osv.

I løpet av 2020 står dette høyt på listen min. Jeg skal rett og slett være snillere mot meg selv.

GOD UKE !

-Andrea Johanna-

 

En tale som berørte hele nasjonen

Foto: vg,no

Jeg gråt mine tårer da jeg hørte talen for første gang. Da talen kom igjen på nyhetene kom tårene tilbake. Dette fordi en datter i sorg sto foran kisten til sin avdøde far med en knekk i stemmen, og fortalte hele Norge om hvor høyt hun elsket ham. Ved siden av henne stod hennes mor, klar for å stryke hennes rygg og vise henne trygghet. 

Talen til Maud Angelica gjorde ikke bare inntrykk på meg, men på en hel nasjon.

Jeg kunne føle hennes sorg gjennom ordene og tårene

Jeg kunne føle hennes nervøsitet, da hun skalv på hendene.

Jeg kunne føle hennes stolthet, da hun fortalte om tegningen hun hadde laget til sin far som julegave.

Jeg kunne føle hennes drømmer, da hun fortalte om at hennes far hadde sagt at hun kunne bli det hun ville.

Jeg kunne føle hennes lengsel da hun med brist i stemmen sa: Jeg trenger deg i livet mitt, pappa.

Jeg kunne føle hennes kjærlighet, da hun beskrev en leken far som hadde båret henne høyt opp mot himmelen.

Jeg kunne føle hennes varme, fordi hun rettet fokuset til flere mennesker enn seg selv.

Jeg kunne føle hennes klokhet, da hun oppfordret alle til å be om hjelp dersom livet ble mørkt.

Jeg kunne gråte med henne, fordi alt som ble sagt var så inderlig vakkert og nært.

-Andrea Johanna –

 

 

 

Jeg er en del av nyttårstalen til statsministeren

 

Hvor stor er muligheten for å bli nevnt i nyttårstalen til statsministeren ? 

Det er tretti år siden jeg ble adoptert til Norge. Da jeg var barn så jeg statsminister sin nyttårstale trygt i sofaen hjemme hos mor og far. Jeg hadde aldri trodd at jeg en gang ville bli en del av en.. Hvor stor er egentlig sjansen for å bli nevnt i nyttårstalen ? Jeg tror ikke jeg skal gå inn for å finne det matematiske svaret, men uansett er sjansen liten. Det er derfor jeg føler meg så utrolig stolt og glad på vegne av Anna og meg. 

” To som deltok på Åpent hus var Andrea Bratt Mæhlum og Anna Uvizjeva. 

De kjente hverandre ikke fra før, men har holdt kontakten etterpå. 

Deres oppfordring er å gi hverandre tid til å prate. Tid til å bry seg. 

Det er en fin oppfordring, som jeg vil formidle videre til alle i kveld ” 

( Utdrag fra nyttårstalen til Erna Solberg 2020 ) 

 

Det har vært en spesiell dag for meg. I over tre uker har jeg holdt på denne hemmeligheten. Det var kun NRK og Nordstrand blad som dekket møte hjemme hos statsministeren i starten av desember.

Les NRK artikkel HER

Artikkel kan også leses på i Nordstrand blad HER

I hele dag har jeg vært utrolig spent. Jeg måtte løpe meg en tur i skogen for å koble av litt. Det er en stor ære at statsministeren trekker frem Anna og meg i sin tale. Jeg tror fortsatt det ikke helt har gått opp for meg.

Vi må tørre å prate og vise interesse for alle mennesker rundt oss. Anna og jeg er i utgangspunktet helt ulike både når det gjelder alder, bakgrunn  og oppvekst. Det unike med Anna er hennes åpenhet om at livet hennes på et tidspunkt var så mørkt at hun ikke ønsket å leve. I tillegg er det beundringsverdig at hun tar kontakt med meg for å møtes. På noen måneder har vi lært hverandre å kjenne. Vi har pratet om livet, våre utfordringer og hva som skal til for å bedre unges psykiske helseutfordringer.

Selv om sjansen er liten for å bli nevnt i statsministernes nyttårstale, så er det en mulighet.

Tusen takk til Erna Solberg som også tok seg tid til å bli kjent med oss over en kopp kaffe.

Vi må jobbe side om side for at samfunnet vi lever i skal bli et godt sted å vokse opp for alle sammen, både voksne og barn. Dette er etter min mening et felles ansvar.

I 2020 heier jeg på ekte følelser, åpenhet rundt sårbare temaer og mindre perfeksjonisme i sosiale medier.

-Andrea Johanna-

 

Godt nytt år !

Velkommen 2020 ! 

Her kommer en rask oppdatering fra nyttårsaften på Nordstrand. I dag fikk jeg også tid til å lage blomsterdekorasjon. Jeg tok utgangspunktet fra en champagne kjøler. Jeg er i grunn veldig fornøyd med den.

Kvelden startet med Kongens tale. For en mann og for en tale. Det er bare ett ord å si: Talen var helt KONGE !

Nyttårsaften meny 2019 

Forrett:

Grillet kamskjell på en seng av ruccula salat, toppet med olivenolje og saft fra en lime. Til slutt tilsett litt stekt parmaskinke og revet parmesan ost.

Hovedrett: 

Nydelig norsk hummer fra Fjelberg. Servert med nystekte baguetter og dill majones.

Dessert: 

Her må jeg sitere Ingrid Espelid Hovig ” No har me juksa litt ” Sjokolademousse fra butikken Jacobs Holtet.

Sangen ” Happy New Year ” strømmet fra høyttaleren. Champagnen ble sprettet til en fantastisk klar og nydelig utsikt over hele Oslo !

Godt nytt år til alle sammen !

01. januar 2020, Velkommen !

-Andrea Johanna-