Barnehjem er ingen hjem- bli med hjem

Seks år uten hjem i Costa Rica

Først da jeg var seks år fikk jeg endelig noe jeg kunne kalle: hjem. Det nye hjemmet mitt var ikke lenger barnehjemmet med ti barn og faste ansatte. Det nye hjemmet var i Bærum med mine to nye foreldre. Nordstrand blad har i dag en artikkel om hvorfor det er ekstra viktig for meg å skape et trygt og godt hjem.

Les artikkelen i Nordstrand blad HER

Bildet på veggen er fra maleren Werner Kling og heter ” New Start ” Jeg har alltid sett på adopsjon som en ny start noe annet.

Pusset opp i over to år

Artikkelen handler også om oppussing. Vi har pusset opp boligen i over to år og fortsatt er det nye som gjenstår både ute og inne. Jeg anbefaler ingen å pusse opp et helt hus med fire barn. Det var viktig for meg å få inn farger og jeg hentet masse inspirasjon fra Costa Rica. Vi har for eksempel masse ulike dyrefigurer og store planter i stuen.

For meg er dette mitt hjem nå. Hver dag ser jeg på utsikten og tenker at jeg er meget takknemlig for alt jeg har i Norge.

Costa Rica har 26 personer med påvist koronavirus

Hvordan går det med deg ? ( biologisk far i Costa Rica ) 

I dag snudde situasjonen. Vanligvis er det jeg som sender en melding til biologiske far i Costa Rica for å høre om hvordan det går. Vi har jevnlig kontakt ca. en gang i uken.

I dag var det han som var bekymret for meg og landet Norge.

Norge har i dag over 1000 personer som er smittet av koronaviruset. Det er tre personer som er bekreftet døde, men tallet vil dessverre stige.

Costa Rica har 26 tilfeller med personer som er bekreftet smittet med koronaviruset. Det er 14 kvinner og 12 menn som er smittet. I følge avisen Tico Times ble det første tilfelle av koronavirus bekreftet i Costa Rica 06. mars 2020. Det er også bekreftet at det første tilfelle var i provinsen Cartago. Dette er provinsen hvor min biologiske mor befinner seg.

Det er tre personer som er innlagt på sykehus, men ingen er bekreftet døde i Costa Rica på grunn av Covid-19.

Regjeringen i Costa Rica har også besluttet å stenge alle skoler og barnehager fra mandag 16.03.20.

Det gikk ti dager fra det første tilfelle med påvist covid-19 virus til regjeringen besluttet å stenge skoler, teater, og fotball kamper. Flyplassen er åpen, men under stenge restriksjoner mht. protokollføring.

Costa Rica forventer å nå sin topp på antall smittede om ca. syv uker. Men jeg håper for landet økonomi at de klarer å begrense antatt smittede raskt.

Nå er det min biologiske far i Costa Rica som er bekymret for meg og min familie.

” jeg må vaske hendene, mamma ! Jeg vil ikke bli smittet med koronaviruset “ Didrik 5 år

-Andrea Johanna-