Av og på bryter for “adopsjonknappen”

Kan jeg skru av “adopsjonknappen” ?

Det er noen måneder siden jeg har skrevet et innlegg her. Det er mange grunner til dette. Motivasjon, familie og tidspress har trolig vært hovedgrunnene. Jeg startet denne siden første og fremst for å eie min egen adopsjonshistorie. Jeg ønsket ikke at historien min skulle fortelles og vises kun fra en side, nemlig TV2 sin versjon fra tv-programmet ” Sporløs. I tillegg har jeg alltid hatt et ønske om å dele mine erfaringer og tanker til andre adopterte og adoptivforeldre.

Noen ganger kunne jeg ønske det var en på og av knapp som jeg kunne trykke på. En knapp som gjorde at jeg kunne legge vekk min adopsjonshistorie, erfaringer og tanker. En knapp som jeg kunne trykke på når jeg ønsket. Så enkelt er det (dessverre) ikke. Ryggsekken fra Costa Rica vil jeg alltid bære, uansett hvor mye jeg prøver å kaste ut av sekken.

I dag er det ett år siden jeg kunne lese at adopterte, Johanne Zhangija ble drept i sitt eget hjem av sin egen stebror. Jeg husker fortsatt hvor sterkt denne saken preget meg. Spesielt kanskje på grunn av ett ord: ADOPTERT

I forbindelse med en minnemarkering lovte jeg at vi aldri skulle glemme henne eller kampen mot rasisme og diskriminering.

Adopterte har alle en sekk å bære, men med ulik bagasje. Det er viktig at vi står sammen, dele våre erfaringer med hverandre og støtter hverandre.

Adopsjon og min historie vil alltid være en del av meg. Dette på godt og vondt. Nei, jeg kan ikke skru av “adopsjonknappen”

” sammen skal vi leve.

Hver søster og hver bror.

Små barn av regnbuen 

og en frodig jord “

(Barn av regnbuen)

-Andrea Johanna Bratt Mæhlum –

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg