Foredrag i Bergen + lysfest !

FOREDRAG I BERGEN + LYSFEST 2019

Lørdag 23.november var jeg invitert til å holde foredrag om min adopsjonshistorie og tilbakereisen til Costa Rica med tv programmet Sporløs. Det er noen måneder siden jeg har holdt foredraget. Foredraget har på mange måter ligget i en lukket skuff, men som jeg måtte ta frem igjen nå. Historien som jeg forteller er langt fra en solskinnshistorie, selv om mange utenforstående kanskje ser slik på den. Jeg fikk lest litt på manuset på flyet, etter at jeg klikket på Norwegian fordi jeg måtte betale 550 kroner for to kilo overvekt for håndbagasjen. Jeg er fortsatt litt irritert.

Hm.. var jeg kommet til Bergen ? Det regnet faktisk ikke.. Jeg hadde heller ikke tatt med meg paraply, optimistisk som jeg er.

I løpet av oppholdet mitt bodde jeg midt i sentrum, Scandic Ørnen.

Første del av dagen fikk jeg gleden av å høre på en resurssterk mor som hadde laget film om familiens opplevelse av å dra tilbake til barnas fødeland. Hun hadde en sterk tro på å rekonstruere historien, slik at barnet på ny kunne huske bedre hva som skjedde da foreldrene hentet barna. Det var utrolig flott å se og høre hvor engasjerte foreldrene var i barnas kultur og landet Kina. Barna fikk lære å lage kinesisk mat, sykle i byen, se barnehjemmet og lære om landets historie.

Etter lunsj var det min tur.

Her er noen tilbakemeldinger som jeg fikk på foredraget mitt :

Kjære Andrea 

Tusen takk for at du deler historien din. Det er en sterk historie, som griper meg rett i hjertet. 

Jeg kjenner meg fysisk utmattet, bare av å høre på den. Historien er din egen, men samtidig kan mange kjenne seg igjen og den kan være til god nytte både for andre som er adopterte og adoptivforeldre. Du formidler på en ekte og reflektert måte. “

 

” Kan ikke bli bedre. Veldig bra og sterk historie “

 

” For oss som venter har ting vært veldig teoretisk eller perspektivet er sett fra foreldrenes side. Det å høre hvordan det har vært for deg som faktisk er adoptert, er viktig og lærerikt. Takk ! “

Bedre tilbakemeldinger kunne jeg ikke fått ! Tusen takk til alle som møtte opp i dag !

Snakk om flaks. Rett etter foredraget fikk jeg også med meg den årlige lysfesten i Bergen ! Over 10.000 mennesker var samlet i sentrum på Festplassen. Feiringen ble avsluttet med sangen, Deilig er jorden og et fargerikt fyrverkeri !

Bergen by night !

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg