Ja til julekort via post !

JA TIL JULEKORT !

En del av julen handler om å videreføre familietradisjoner. Jeg husker godt hver gang årets julebilde skulle ordnes da jeg var liten. Alle barna og hunden måtte posere foran peisen, ute i langrennsløypa eller fra en eller annen familietur.

Det første julekortet i følge wikipedia ble tegnet i 1843. I følge posten sendes ca. 10-13 millioner julekort i desember. Posten har ikke nøyaktige tall på hvor mange kort som ble sendt før, og hvor mange julekort som sendes nå. Jeg er nok av den gamle sorten som fortsatt sverger til julekort via posten. Forbredelsene til årets julekort startet allerede i oktober. Tekst, layout og tema må være på plass og gjerne ha en rød tråd.

I løpet av årene har listen vokst til 200 julekort. I år sendes et julekort hele veien til Costa Rica til biologisk far og hans familie.

Julekort er en enkel og koselig måte å sende en personlig hilsen på til venner og familie. Mine favoritt sider: er Fotoknudsen, Japanfoto eller Kortshop. Design ditt eget kort eller velg mellom ferdig layout.

Alle julekortene henges opp på kjøkkenet. Barna elsker å se og lese kortene.

Ta deg tid til å sende noen julekort til familie og venner ! I 2019 kan det virke som om kort og brev er nesten en utdøende sort. Mange sender nok julehilsen på SMS eller e-post.

For meg er julekort eller julebrev en del av juletradisjonene og er med på å bygge julestemningen.

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg