Motivet bak drapet på Johanne Zhangjia er kjent- viktig markering i dag !

Drapet på Johanne Zhangjia var rasistisk motivert – viktig markering mot rasisme og til minne  

10. august 2019 ble Johanne Zhangjia drept av sin halvbror i Bærum. Drapet fikk, etter min mening, lite oppmerksomhet i media. Det som var i fokus var terrorforsøket på Al-Noor moskeen og gjerningspersonen. Først 17. september 2019 gikk politiet offentlig ut og bekreftet at gjerningsmannen drepte Johanne Zhangjia fordi hun var av asiatisk opprinnelse. Først da våknet befolkningen og media. Det var da det gikk opp for alle at det var et faktum at Johanne Zhangjia ble drept på bakgrunn av sin hudfarge.

I dag arrangerte Antirasistisk Senter og UAPU ( Utenlandsadoptertes politiske utvalg ) en flott markering til minne for avdøde Johanne Zhangjia og for å ta avstand fra rasisme. Markeringen startet klokken 17.00 på Jernbanetorget. Det var flere hundre mennesker som hadde møtt for å støtte markeringens budskap. Det var kaldt der jeg gikk oppover Karl Johan. Det var flere kjente ansikter i toget, som jeg har møtt ved ulike sammenhenger før. Det var utrolig rørende å se så mange gå tett sammen for å markere at vi ikke lenger kan lukke øynene for rasismen som finnes der ute.

Utenfor Stortinget var det flere gode og sterke appeller. Bestevenninnen til Johanne Zhangjia, Cathrine, rørte meg mest. Hun pratet om hvor rart det var å omtale sin venninne som en del av den mørke statistikken over unge som blir drept for sin hudfarge i Norge.

Andre sterke appeller var fra varaordfører i Oslo, Kamzy Gunaratnam, Christina Violeta fra UAPU og noen tanker fra en adoptivmor.

Takk til Antirasistisk Senter og UAPU for denne viktige markeringen. Vi skal aldri glemme Johanne Zhangjia og vi skal aldri gi opp kampen om å kjempe mot rasisme !

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg