Third Culture Kids- lanseringsfest!

 

Third Culture Kids– Meget fargerik bok som er nødvendig i dagens samfunn

I dag var jeg på lanseringsfest hos Gyldendal forlag. Aon Raza Naqvi har fått med seg 28 medforfattere som alle har til felles at de har vokst opp mellom flere kulturer. Boken Third Culture Kids ble til etter at Sverige hadde hatt tilsvarende bokprosjekt med god respons.

Jeg fikk pratet med Aon Raza. Han fortalte meg at han var rørt over all responsen han har mottatt. Han hadde aldri sett for seg at boken skulle bli så populær. Prosjektet har fått støtte fra Med Fritt Ord og Kulturrådet.

En av bidragsyterne til boken var Felipe Orellana Castro. Han leste høyt fra deler av sin tekst. Han fortalte at han hele livet har vært en observatør, både på hjemmebane og utenfor hjemmet. Teksten skildrer en tøff historie hvor han ser opp til storebrorens kriminelle liv. Kjærligheten til sangtekster får han på bedre tanker. Felipe avslutter sin tekst med at han er en vanlig nordmann, men født i Chile. Han vil bli kalt hva han heter; nemlig Felipe.

En annen bidragsyter, som jeg hadde gleden av å høre på, var komiker Jones Josef. Han er en norsk- somalisk komiker fra Skien. Han fortalte at han i mange år brukte antipermanent hårprodukter for å få rett hår. Heldigvis har han sluttet å bruke dette nå. Jones fortalte at han slet lenge med å bruke “utlendingskortet” riktig på en stand up scene. I dag har han funnet en fin balanse mellom selvrespekt og ironi som han kan bruke på scenen. Slik at humoren ikke bidrar til å undertrykke hans identitet fra Somalia.

Boken er lettlest, spennende og meget aktuell. Hver historie er forskjellig med private bilder. Boken bidrar til å informere, opplyse og ufarliggjøre denne gruppen. Jeg oppfordrar alle til å lese boken.

Norge er et fargerikt fellesskap. Utrolig viktig at disse historiene komme frem og på trykk !

 

Initiativtaker til boken Third Culture Kids, Aon Raza Naqvi

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg