5 ting jeg ofte hører som adoptivbarn

  1. Hvor er du fra ?

Det er et enkelt spørsmål, men som adoptivbarn er det ikke alltid like lett å svare på dette spørsmålet. Jeg må alltid stoppe litt opp. Skal jeg svare hvor i Norge jeg er oppvokst eller hvilket land jeg er født i ? Jeg stiller meg disse spørsmålene fordi jeg ikke vet hva som forventes av svar. Ofte svarer jeg begge deler, så jeg slipper flere spørsmål. Jeg svarer jeg er født i Costa Rica, men oppvokst i Bærum.

  1. Du prater så bra norsk..

Denne kommentaren synes jeg er litt merkelig. Ofte får jeg denne kommentaren fra folk som ikke kjenner meg, men som jeg nettopp har møtt. Det er akkurat som om jeg skulle ha kommentert til en nordmann: åh, du prater så korrekt norsk.

I denne kommentaren ligger det også en form for diskriminering og/eller fordommer. At adoptivbarn ikke er så gode i norsk. Når jeg får denne kommentaren, føler jeg også at jeg må skyte inn hvor lenge jeg har bodd i Norge. Nesten at jeg må bevise at jeg i løpet av en periode på 30 år har lært meg norsk.

  1. Foreldrene dine i Norge må være unike som tok til seg tre barn på en gang.

Når jeg forteller min adopsjonshistorie, får jeg ofte kommentarer på hvor fantastiske mine norske foreldre er, som tok til seg tre barn på en gang. Jo, jeg må si meg enig. Det å få tre små barn på en gang kan ikke ha vært en enkel oppgave.

Jeg har alltid sett på mine foreldre i Norge som mine foreldre. De har i likhet med andre foreldre ønsket seg barn. Når jeg møter denne kommentaren minnes jeg på hvor heldig jeg er. Det at jeg kom til Norge sammen med mine to yngre søsken.

  1. Vil du oppsøke biologiske foreldre ?

I det jeg nevner at jeg er adoptert, kommer nesten alltid dette spørsmålet. Det er litt synd, da det skaper en forventning om at alle adoptivbarn ønsker å oppsøke biologisk familie. I alle år svarte jeg at jeg ikke ville det nå, men kanskje en dag i fremtiden. Fra 2018 kunne jeg svare at jeg har oppsøkt biologisk familie, men at det var vanskeligste jeg noen gang har vært igjennom.

  1. Men du har jo klart deg bra ..

Underforstått at mange adoptivbarn ikke klarer seg så bra ? Jeg vet aldri helt hva jeg skal svare når jeg får denne kommentaren. Hva er utsagnet basert på ? Kan det være fordi mennesker har et bilde av at adoptivbarn ofte har bodd på barnehjem eller fosterhjem og at det er bare flaks at man kommer til Norge ? Kanskje jeg får kommentaren fordi jeg har egen familie og utdannelse og ikke havnet på kjøret eller i fengsel ? At jeg er et levende bevis på at det faktisk kan gå bra med adoptivbarn ? Jeg vet ikke. Det eneste jeg vet er at valgene mine er tatt på bakgrunn av verdier, som jeg fikk gjennom mine foreldre, venner og nærmiljøet. I tillegg til at jeg selv har jobbet hardt for å nå mine mål. Det er mange adoptivbarn som heldigvis beviser at det kan gå meget bra med adoptivbarn.

 

Nora Helmer eier ikke Norway Cup skam !

 

Nora Helmer – dra til vest !

Jeg er selv født i Costa Rica blant ville dyr og palmer. Jeg er oppvokst på vestkanten i Oslo, men er nå bosatt på østkanten, Nordstrand.

Men når Nora Helmer prater dritt om Norway Cup på østkanten, må jeg kommentere dette.

For det første fru Helmer. Pakk den lille Chanel vesken din og dra tilbake til tettstedet, Vinderen.

Norway Cup er verdens største fotball turnering for barn og unge mellom 6 – 19 år. Totalt gjennom årene har 127 nasjoner deltatt.

Nora Helmer, du som ikke har sett andre mennesker fra andre land enn Vinderen, kan Norway Cup virke skremmende. Du eier ikke Norway Cup skam !

PS! Ikke glem igjen din ekstra fotball support for sønnen Lerke, au pairen. Selv om turneringen heter Norway cup og hun får prøvd en runde på tivoliet, regnes ikke dette som kulturutveksling!

I løpet av turneringen stiller flere tusen fra Bekkelaget Sportsklubb som frivillige for å bistå. Jeg regner ikke med at du vet hva ordet frivillig betyr, Nora Helmer. Spør din eksmann, Thorvald. PS! Jeg så han på Norway cup i fjor med ny kjæreste, Lyan.

Norway Cup er østkantens stolthet!

Dette er et arrangement som handler om mangfold, idrettsglede og samhold på tvers av alder, land og religion.

Nora Helmer, prøv noe nytt i år ! Ta deg en tur til Bekkelaget med Louis Vuitton sekken og vegan is! Da vil du se hvor sjarmerende østkanten er !

PS ! I år er gresset tørt grunnet rockere med tatoveringer og sorte klær.

 

 

 

 

 

 

Byhappyme- de beste navnelappene

Reklame | byhappyme

 

Uansett om barneklærne er fra Ralph Lauren, Gant, Lindex eller Fretex, er det veldig surt å ikke finne igjen barnas klær. Barn har lett for å glemme igjen matbokser, bamser, leker osv. Det enkleste er å sette navnelapper på alt som barnet bruker i barnehage eller skole. Jeg har prøvd mange ulike merker, men i år går jeg for navnelappene til byhappyme

HVORFOR BYHAPPYME ? 

På byhappyme.com kan du selv enkelt lage dine egne navnelapper til hvert barn. I tillegg kan du ved ett enkelt tastetrykk sette inn ulike søte ikoner for eksempel en fotball, en liten krone til en pris eller en sol. Det beste er at navnelappene kan klistres på klær og ting som drikkeflasker og sekker osv. Det passer meg perfekt da jeg ikke er rå til å sy og strykebrettet er ikke min bestevenn.

Merkelappene til byhappyme tåler også vaskemaskin og oppvaskmaskin. Dette er mine tre hovedgrunner på hvorfor jeg velger navnelapper fra byhappyme:

1. Det er veldig enkelt å bestille og lage navnelappene på byhappyme

2. Navnelappene er av meget høy kvalitet som sitter godt på klær og ting. De faller ikke av på grunn av slitasje eller vask.

3. Veldig rask leveringstid. Jeg fikk mine produkter etter 2-3 dager. 

Min jobb som mor blir her å klistre i vei på alt av klær og ting som skal til barnehage og skole. Lettere blir det ikke !

Fra høsten av har jeg to barn som går på skole og to barn i barnehage. Barn mister eller glemmer lett ting hjemme hos venner, på fotball kamp eller i svømmehallen. Dette kan lett bli kostbart i lengden, dersom du hele tiden må kjøpe nytt. Ved å merke barnas klær og ting reduserer sjansen for at noe blir borte eller gjenglemt.

Vær tidlig ute før skole og barnehagestart i år ! Bestill navnelapper nå på byhappyme kun for 119 kr. https://byhappyme.com/no/navnelapper/8-navnelapper.html

byhappyme tilbyr også andre praktiske produkter som smokker med navn på eller barnebestikk med navn på.

byhappyme merkelapper – ikke glem

så alt av klær og ting blir med hjem ! 

 

 

 

 

Hjelp! Jeg blir eldre…

HJELP! JEG BLIR ELDRE.. 

Det er mye snakk om alder i media og drømmen om å bli så gammel som mulig. Jeg sier ofte: åh, tiden flyr og barna blir så raskt store. Men det gjelder nok ikke bare barna.. Hjelp.. jeg blir eldre.. Her er 10 tegn på at man er godt voksen.. 

1.I det man begynner å fly til ulike helsekontroller som linse, brille kontroll og livmorhalsprøve. Når barnas regelmessige helsekontroller avtar, er det plutselig vi som må fly til optiker, lege og gynekologer.

2. Når noen spør om legitimasjon på polet og man smile og takker for komplimentet. I tillegg skryte av det etterpå til venner og mannen i det man kommer hjem.

3. Når datteren din på åtte år må hjelpe til med å installere EasyPark appen på mobilen. Hun ler og jeg blir irritert.

4. Når man elsker å gå på Plantasjen, Ballerud hagesenter, Fine Design og Mestergrønn.. Plutselig går det opp for meg at jeg kan flere navn på hagesentre enn jeg kan på utesteder i Oslo.

 

5. Når man først skal dra ut på byen, må man ringe rundt til single venner for å høre hvor det er trendy å gå ut i Oslo. Litt andre tider enn da man hadde VIP kort på flere av hovedstadens utesteder.

6. Når man begynner å tenkte på å forebygge sportsskader, i stedet for å være uredd.

7. Når man begynner å spare på 2-3 ulike serverings servise.

8. Når man begynner å ringe sine foreldre for å høre hvordan det går med dem.. og ikke motsatt.

9. Når man begynner å lese dødsannonser i avisen

10. Når solkrem 30 brukes over hele kroppen, i stedet for fett fra Alpene og olje.

NYT LIVET NÅ ! 

 

 

 

 

Hvor ofte bør man trene i ferien ?

Da jeg var 13 år hadde jeg treningsdagbok over ukens treningsform i løpet av hele ferien. I dagboken førte jeg alt fra svømming, gåturer, tennis og løpeturer. Alt dette for å komme inn på troppen til Norgesmesterskap i RS ( Rytmisk sportsgymnastikk)

Dagboken er nå endelig kastet til fordel for dagsformen.

TREN FOR Å FÅ OVERSKUDD

Solen skinner og jeg våker opp til måkeskrik på hytta. I grunn er det en viss likhet mellom måkeskrik og barneskrik, tenker jeg i det jeg står opp. Sommerferien handler plutselig ikke lenger om meg og mitt treningsregime. Nå våkner jeg opp til fire små barn som ser på meg med store, mørke øyne og lurer på hva dagen bringer.

-Ferie er en tid for å slappe av og lade batteriene, hører jeg alle si. For meg var det motsatt. Da hadde jeg endelig tid til å trene hver dag. Jeg har ikke kontroll på hvor mange ferier jeg har satt meg ulike treningsmål osv.

Det er første gang i år jeg ikke har satt meg noen treningsmål. Treningsdagboken er kastet til fordel for dagsformen. Jeg trener kun når det passer for familien, når jeg føler jeg har overskudd nok eller når jeg selv ønsker.

Når løpeturene ikke lenger blir hver dag i ferien, kjennes det spesielt deilig de få løpeturene jeg har i løpet av ferien !

Veien til en rolig og avslappende sommer for småbarnsforeldre er nettopp å finne en balanse mellom trening som gir overskudd og tilstrekkelig hvilke og ro.

Mitt treningstips: tren når du vil for å få overskudd og ikke sammenlign deg med noen andre.

 

Hva med høne ?

Hva med høne?

1. Vi trenger et dyr i hus

så barna kan få rett fokus

kortreist mat er inn,

uansett barnas skoletrinn

 

2. Jeg har en god idé!

min mann- med ingen bakside ?

Hva med en høneflokk ?

Du kan tro min mann fikk sjokk.

 

3. Vi har jo hage,

men vil de bli en plage ?

Hva med hønehus og mat ?

Og leven verre enn kvinneprat ?

 

4. Mat er på Felleskjøpet

det klarer vi i tidsløpet

kanskje jeg får meg en høneblund?

Dersom det blir en rolig stund..

 

Vi skal få nye familiemedlemmer!!!

Fire barn er ikke nok.. I går kveld fikk jeg ja fra min mann til å skaffe oss nye familiemedlemmer. Mange tenker kanskje hund eller katt.. men jeg ønsker meg noe annet..Jeg har alltid ønsket meg høner, papegøye, fisk eller en liten stuegris..

I går kveld, nærmere bestemt kl 02.00 sa min mann plutselig ja til at vi kunne på ett av mine fire ønsker.

Hva tror dere vi skal skaffe oss??

Dette blir spennende ! Barna gleder seg masse ! Det gjør jeg også !

Trenger ikke å bo på landet, når man bor på Nordstrand !

Mine 10 favoritt sommersnacks !

 

 

Mine ti favoritt sommersnacks!

Det er viktig å nyte god mat og drikke i ferien. Her er mine favoritter i sommer !

1. Frisk sommersalat

2. Ferske reker med sitron og dill

3. Bruschetta med mozzarella, tomat og balsamico

4. Salt kjeks med skagensalat, rogn og persille

 

5. Melon og permesan skinke

6. Jordbær og marshmallows

 

7. Ostekake på glass toppet med jordbær og mørke sjokolade

8. Oppskåret vannmelon og ananas

9. Sjømat lasagne

10. Fiskesuppe fra Engelsviken

 

 

 

 

 

 

 

Dikt om norsk sommer

NORSK SOMMER 

Sommerferie og åtte uker skolefri

foreldre- en kabal om hvordan ferien skal bli.

Bilen blir pakket i høyden stappfull

når nordmenn drar på ferie er det ikke no’ tull

Yr. no sjekkes tyve ganger per dag,

for å se om det kommer regn eller vinddrag

Allværsjakke og støvler er alltid med

nordmenn er positive og finner alltid et solsted

Alle er ute og bader

selv om vannet er femten grader.

Det blir Jatzy og Ludo spill

øl, vin og pølser på grill,

norske jordbær med fløte og is

det må til uansett pris.

Norsk sommer har sin sjarm,

uansett om den blir kald eller varm.

Ingenting slår svaberg og sjø

og si ha det til vinter adjø

 

 

 

 

Dikt om sommerkroppen !

 

Jeg hater ordet « sommerkropp»

1. Jeg hater ordet « sommerkropp «

jeg vil heller se menn med ølmage på en bølgetopp.

Hvert år tips om six-pack og spretten bak,

ordet «sommerkropp» gir meg avsmak.

Ta godt vare på kroppen du har,

den er mer enn bare delbar.

Møt sommeren med god mat og vin

og gi f… hva folk mener om kroppen din.

2. Jeg vil drikke Champagne, øl og vin

uten å bekymre meg for om magen blir fin.

Jeg vil løpe fordi jeg vil og ikke må,

fordi bildet på sosialemedier likes må få.

En sunn kropp er sterk og flott,

uansett fasong, farge eller en gammel skrott.

3. Vær stolt av kroppen du har,

hva er sommerkropp ? – det er ingen svar.

Nyt ferien og livets goder,

drit og dra i alle slanketips og metoder.

Lykke er ikke en veltrent kropp,

la ordet sommerkropp forsvinne for godt !